Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΠΟΪΑΝΑ ΜΠΡΑΣΟΒ & ΣΙΝΑΪΑ...ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΙΣΕΣ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ!!!


 

Η πόλη Μπρασόβ είναι το πιο διάσημο χειμερινό θέρετρο της Ρουμανίας σε απόσταση 150 χιλιομέτρων περίπου από το Βουκουρέστι. Διαθέτει το πιο δημοφιλές χιονοδρομικό κέντρο του οποίου οι εγκαταστάσεις δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις αντίστοιχες της Δυτικής Ευρώπης.

Για τους funs του skiing υπάρχουν:

10 διαφορετικές πίστες

20 χιλιόμετρα μήκος

ελκηθροδρομίες 

Οι μετακινήσεις γίνονται κυρίως με άμαξες που τις σέρνουν άλογα και υπάρχει και σχολή ιππασίας. Στην Μπρα­σόβ θα βρείτε μοναδικά αξιοθέατα:

Tη «Μαύρη εκ­κλη­σία» και την εκκλησία του Αγίου Βαρθολομαίου, το παλαιότερο μνημείο της πόλης

Το ωραιότερο κτιριακό συγκρότημα της πόλης είναι το «Cerbul Carpatin», μια φυλακή του 16ου αιώνα που φιλοξενεί σήμερα ένα εστιατόριο και μια αίθουσα δοκιμής κρασιών.

Τον πύργο του Κόμη Δράκουλα που βρίσκεται πολύ κοντά.

Μην ξεχάσετε να κλέισετε τραπέζι σε ένα από τα καλύτερα παραδοσιακά εστιατόρια παγκοσμίως στο: Coliba Haiducilor, http://www.colibahaiducilor.com/ θα πάθετε την πλάκα σας με τις σπεσιαλιτέ του. Κυνήγι, αγριογούρουνο και ότι άλλο κρεατικό φανταστείτε...Καλή όρεξη!!!

Η Σινάϊα είναι το δεύτερο αξιόλογο χιονοδρομικό της Ρουμανίας, γνωστή ως «Μαργαριτάρι των Καρπαθίων». Χτισμένη μέσα σ’ ένα τεράστιο φυσικό πάρκο, η πόλη ήταν γνωστή ως καλοκαιρινό θέρετρο της υψηλής κοινωνίας πολύ πριν τα χειμερινά σπορ κατακτήσουν τις καρδιές των κοινών θνητών. Η αρχοντιά είναι διάχυτη στα πάρκα, στα πανέμορφα σπίτια του προηγούμενου αιώνα και στο φρούριο Πέλες.

Στις νοτιοανατολικές πλαγιές των βουνών υπάρχουν πίστες για όλα τα γούστα. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι διάσημες «μαύρες πίστες», η Carp συγκεντρώνει την προτίμηση αυτών που αναζητούν έντονες συγκινήσεις. Θα βρείτε ακόμα σχολές σκι με αγγλόφωνους εκπαιδευτές και ειδικά τμήματα για παιδιά.

Για διαμονή μπορείτε να νοικιάσετε σε χαμηλή τιμή κάποια βίλλα και να μείνετε με τους φίλους σας. Ξενοδοχεία υπάρχουν αρκετά, αλλά θεωρώ την πρώτη λύση καλύτερη, σε συνδυασμό με ένα διήμερο στο Βουκουρέστι όπου θα μπορούσατε να μείνετε στο εκπληκτικό MARRIOT, στο INTERCONTINENTAL, στο CROWNE PLAZA ή πιο οικονομικά στο BEST WESTERN...



Σ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου