Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Ταξιδεύουμε στο Πιεμόντε για έναν '' Γευστικό Τουρισμό"!!!

Εκτός από τους κλασικούς λόγους επιλογής ενός ταξιδιού, υπάρχουν και γευστικοί λόγοι που μας οδηγούν πολλές φορές στην επιλογή ενός ταξιδιωτικού προορισμού!!!

Φθινοπωρινή και χειμερινή κυρίως η κουζίνα του Πιεμόντε, έμαθε να κατεργάζεται τέχνες από την πενία των χωριών,  που βρίσκονται "ai piedi del monte" ( στα πόδια του βουνού ), με απλές λύσεις και επιβλητικές γεύσεις!!!

Εκεί που αρχίζουν οι Ιταλικές Άλπεις στα σύνορα της Γαλλία και της Ελβετίας, η περιοχή του Πιεμόντε καθιέρωσε το σύνθημα "Η καλή ποιότητα καλλιεργείται", δημιουργώντας τα φημισμένα κρασιά "spumante" ( αφρώδη ), τοπικό ρύζι αλλά και επιβλητικό design σε κάθε μορφή γαστρονομίας, το οποίο οφείλεται κυρίως στους ταλαντούχους σχεδιαστές της FIAT...

Όποιο εστιατόριο του Τορίνο και αν προτιμήσετε, μην παραλείψετε να τιμήσετε τα πανταχού παρόντα "grissini" ( κριτσίνια), σήμα κατατεθέν της πιεμεντέζικης γαστρονομίας.

Το ταξίδι σας θα πρέπει να είναι fly & drive προκειμένου να μπορέσετε να απολαύσετε το φυσικό κάλος της περιοχής, αλλά και να δραπετεύσετε ταξιδεύοντας στη γειτονική Γαλλία...ή την πανέμορφη Ελβετία.

Στα εστιατόρια που θα φάτε δοκιμάστε το διάσημο κρασί Barolo και τις επίσης διάσημες "τρούφες", το πιο ακριβό μανιτάρι του κόσμου!!!

Καλή σας όρεξη!!!
Σ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου